top of page

Ervaring als leerkracht

Omdat ik al ruim 20 jaar voor de klas sta heb ik als coach veel extra te bieden als het gaat om problemen die uw kind ervaart op school en/of in de klas.

Ik ken de klassensituatie zeer goed en begrijp groepsdynamieken.

Mede door deze ervaring kan ik goede observaties uitvoeren en ook leerkachten coachen en/of waardevolle tips en adviezen geven.

Kindertekeningen analyseren

Soms kan het in de coaching waardevol zijn om kindertekeningen te analyseren. Bewust en onbewust vertellen kinderen veel via hun tekeningen

Traumaverwerking

Wanneer het nodig is kan ik in overleg met ouders EMDR toepassen.

Kleine trauma's kunnen een kind belemmeren in hun ontwikkeling. Kinderen  kunnen  angsten ontwikkelen ten gevolge van een gebeurtenis waar u misschien niet eens maar aan denkt. 

 

Soms is een trauma erg voor de hand liggend. Er heeft in het leven van uw kind een ingrijpende gebeurtenis plaastgevonden. Deze zorgt voor langdurige spanning en ontregeling die voor u ook zichtbaar en voelbaar is. Het gedrag dat daaruit voortkomt is voor u hierdoor vaak ook goed te verklaren.

 

Helaas zorgen beide soorten trauma's voor veel klachten bij kinderen zoals faalangst, slapeloosheid en bijvoorbeeld ook veranderingen in het gedrag.

© 2020  www.vlindertuinkindercoaching.nl  I  A: Rijksstraatweg 171  6573 CN Beek-Berg en Dal  I  T: 0633929158

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page